Новини

Як поширити в Інтернеті соціально-важливе відео?

У межах фестивалю короткометражних фільмів про журналістику “Кіномедіа” 25-26 листопада 2016 р. у Львові відбулася журналістська майстерня в європейському форматі world cafe. Тема – «Як поширити в Інтернеті соціально-важливе відео».
Учасники фестивалю представляли власні відео, дискутували та обговорювали із лекторами контроверсійні питання.
Студенти-журналісти К-ПНУ імені Івана Огієнка мали нагоду отримати навички інтенсивного просування соціально-важливого відео у загальновідомих мережах Інтернет (Facebook, YouTube, Twitter) від гуру соцмереж: Павла Педенка, засновника Media Hack Weekend; Романа Голубовського, редактора сайту UaReview; Павла Бєлоусова, засновника проекту “УкрЯма”.

Умовою участі була зйомка короткометражного ролика. Наші студенти представляли аж 5 соцроликів. Зокрема, студентка Аліна Туришин зняла мультфільм із пластиліновим героєм, у якому йдеться про загрозливу залежність людини від Інтернету. Команда Дениса Брилінського, Богдани Хоми та Іванни Шептицької представили ролик про важливість поняття «медіаграмотність» для суспільства, адже некомпетентні коментатори у соцмережах перетворюються на так званого «диванного експерта». Василь Арович та Юлія Боднар працювали над стрічкою про безпеку персональних даних у мережі. Діана Грушанська та Юлія Бараболя у своєму кіно засудили віртуальне життя, яке все більше й інтенсивніше замінює реальність. А Ольга Банах та Вікторія Саричева перенесли епоху Шерлока Холмса на сьогодення й уявили, як геніальний детектив розкривав би злочини за допомогою соцмереж.
Нагадуємо, що минулого року студенти кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка стали переможцями фестивалю “Кіномедіа – 2015” в номінації “Документальне кіно”.