Новини

Підсумки наукової конференції викладачів, докторантів і аспірантів за підсумками НДР у 2018 році

5-6 березня на факультеті української філології та журналістики відбулась наукова конференція викладачів, докторантів і аспірантів за підсумками НДР у 2018 році. Конференція проходила традиційно у два етапи: 5 березня – робота у секціях, 6 березня – підсумкове пленарне засідання.

У роботі конференції взяли участь 30 доповідачів – викладачі, докторанти та аспіранти факультету. Робота конференції продовжувалася на чотирьох секціях: «Історія української мови та лінгвокультурологія» (керівник – Коваленко Н.Д., кандидат філологічних наук, доцент; секретар – Мозолюк О.М., ст. викладач), «Граматичні, лексичні та лінгводидактичні тенденції розвитку української мови» (керівник – Попович А.С., кандидат філологічних наук, доцент; секретар – Федькова І.А., кандидат філологічних наук, ст. викладач), «Історія української літератури та компаративістики» (керівник – Рарицький О.А., доктор філологічних наук, доцент; секретар – Волковинська І.В., кандидат філологічних наук, ст. викладач), «Текст як основна одиниця комунікації» (керівник – Волковинський О.С., доктор філологічних наук, професор; секретар – Загоруйко Н.А., кандидат філологічних наук, асистент).

У наукових доповідях, виголошених на секційних засіданнях, порушувалися важливі та актуальні проблеми сучасного мовознавства, літературознавства та журналістики. Виголошені доповіді вирізнялися актуальністю, науковою новизною, логічністю і самостійністю висновків, а також можливістю їх практичного застосування під час підготовки до лекційних, практичних та семінарських занять, під час написання курсових, бакалаврських, дипломних робіт, кандидатських і докторських дисертацій. Виступи супроводжувалися жвавими дискусіями з поміркованою полемікою та великим зацікавленням усіх присутніх.

На підсумковому пленарному засіданні за присутності декана факультету, доцента кафедри української мови Коваленка Б.О., заступника декана з наукової роботи та інформатизації навчального процесу, ст. викладача кафедри історії української літератури та компаративістики Джурбій Т.О., керівників та секретарів секцій було підбито підсумки роботи конференції, охарактеризовано стан науково-дослідної роботи факультету та перспективи підвищення її ефективності.