Новини

Ще один незабутній досвід у ролі дикторів

27 лютого студенти третього курсу спеціальності «Журналістика» мали унікальну можливість перевірити не лише свої теоретичні знання, але й випробувати власні сили в дикторській справі. Під час вивчення дисципліни «Художнє радіомовлення» журналісти-третьокурсники разом із доцентом кафедри журналістики Іриною Насмінчук мали змогу відвідати місцеву студію звукозапису «Auramusic».

Студентів привітно зустрів директор студії Андрій Булатович. Він розповів про історію заснування студії в Кам’янці-Подільському, десятирічний досвід роботи, зреалізовані ідеї та про те, як працює студія. Варто зауважити, що спілкувалися всі у теплій і невимушеній атмосфері. Пан Андрій охоче відповідав на запитання, які цікавили юних журналістів. Окрім цього, директор провів студентам цікаву екскурсію приміщенням звукостудії. А згодом допоміг журналістам реалізувати їхню мрію – самостійно озвучити казку. Студенти перевтілювалися у різні образи: матір-слоненя, батька-слоненя, слоненятко, соловка та ін. Після озвучення ролей звукорежисер у кімнаті контролю монтував та «зводив» записи, щоб насамкінець студенти змогли почути свій голос у професійному аранжуванні.

Похід до студії звукозапису, без сумніву, залишиться в спогадах молодих журналістів надовго. Адже, крім незабутніх вражень, вони вперше випробували себе як справжні диктори. І хтозна, може, завдяки такому досвіду й визначилася чиясь доля бути диктором.

Піць Ірина, студентка третього курсу

факультету української філології та журналістики