Новини

У дебатах народжується істина

Чи потрібно скорочувати уроки в школах? Чи повинно бути на полицях магазинів не менше 75% товарів українського виробництва? Чи завжди треба звертатися один до одного лише на “ви”?

Ви думаєте, що це порядок денний роботи Верховної Ради України? А от і ні, це – програма студентських дебатів, які відбулися в Університеті Огієнка в межах тижня факультету української філології та журналістики.Дебати проводилися у два етапи: в першій грі учасниками були філологи, котрі обговорювали законопроект, який передбачає скорочення тривалості уроку в закладах середньої освіти, а в другій – журналісти та рекламісти обговорювали питання насиченості українського ринку товарами власного виробництва.

Під час дебатів студенти послуговувалися точною та лаконічною аргументацією, впевнено трималися під час доповіді, чим і завоювали симпатію публіки.За результатами суддівського голосування, в першій грі перемогу здобула команда опозиції, до якої входили Аліна Довга і Марія Желізник, а в другій – перемогли Федір Олексюк й Аліна Туришин, гравці команди опозиції. Призери отримали цінні подарунки від профкому університету.

Першими у світовій історії дебатували Дж. Кеннеді та Р. Ніксон під час передвиборчої президентської кампанії у США. Це й обумовило популярність дебатів сьогодні.

Діана Грушанська, студентка факультету
української філології та журналістики