Наукові напрацювання,  Новини,  Стейкхолдери

«Україна. Науковці й освітяни: незламні у війні»: Людмила Марчук і Зореслава Шевчук на сторінках всеукраїнського видання

Науково-педагогічні працівники кафедри української мови (кандидат філологічних наук, старший викладач Зореслава Шевчук) та кафедри журналістики (завідувач кафедри, доктор філологічних наук, професор Людмила Марчук) навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ взяли участь у проєкті «Україна. Науковці й освітяни: незламні у війні».

У виданні представлено роботу українських науковців й освітян у воєнний період. У цей нелегкий час у науковців-педагогів і освітян особлива місія – формувати психологічну стійкість, світогляд і ціннісну сферу особистості. Непоодинокі випадки, коли саме у воєнний час винайдено нові форми й засоби методики для здійснення такої необхідної діяльності. Поряд із плановою діяльністю ними також здійснюється психологічна, освітня й інша допомога на засадах волонтерства.

Під гаслом «Розширюємо межі мовного простору рідного слова» окреслено активну роботу на мовному фронті Людмили Миколаївни та Зореслави Сергіївни. Зокрема, викладачі провели цикл консультаційних занять з удосконалення усного і писемного мовлення (мовний клуб, до якого радо долучилися внутрішньо переміщені особи), взяли участь у програмі «Інфомедійна грамотність в умовах воєнного часу: виклики та протистояння» тощо. Також Людмила Марчук та Зореслава Шевчук є екзаменаторами Національної комісії зі стандартів державної мови на іспитах на рівень володіння державною мовою.

Науково-педагогічні працівники отримали дипломи учасника всеукраїнського проєкту «Україна. Науковці й освітяни: незламні у війні» за вагомий внесок в освітню, волонтерську, громадську діяльність, активний спротив агресії та вірність українській ідеї.

Мова – це наша зброя! Формуємо потужний мовний фронт!

Кафедра української мови
Кафедра журналістики