Наукові напрацювання,  Новини

Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту

20 червня 2024 року відбулась зустріч науково-педагогічних працівників К-ПНУ із стипендіаткою програми наукових досліджень PASIFIC «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту». Програма PASIFIC реалізується Польською академією наук і співфінансується Європейським Союзом (HORIZON 2020, Maria Sklodowska-Kurie).
Під час зустрічі детальніше обговорили наукові програми і можливості в межах тієї підтримки, яка сьогодні надається українцям країнами, що входять до складу Європейського Союзу та Північної Америки. Окрім того, проаналізували етапи підготовки проєкту, обговорили поняття вдалої і невдалої анотації.

На сучасному етапі панування і реалізації наукових досліджень основними тендеціями є комплексність і мультидисциплінарність. Відтак, вихід із власної інформаційної бульбашки – це те, що стає основним двигуном для успішної реалізації будь-якого проєкту: нетворкінги, співпраця із колегами з інших ЗВО, співпраця в межах різних напрямків і спеціальностей, які, на перший погляд, ніяк не перетинаються, але якщо зазирнути глибше, проаналізувати, дізнатися специфіку, то цілком очевидним стає, що жодне явище не існує в окремому своєму мікрокосмі. Світ побудований на зв’язках і взаємодіях. Саме тому в основі перспективних наукових розробок і проєктів повинна зберігатися комплексність.01:15