Новини

Студенти-журналісти як радіоведучі

Творчу професію журналіста не можна опанувати лише на лекційних заняттях. Саме тому на кафедрі журналістики К-ПНУ імені Івана Огієнка до вивчення основ радіомовлення ставляться дуже відповідально.

13 лютого студенти третього курсу спеціальності «Журналістика» мали змогу побачити журналістську «кухню» зсередини. В межах вивчення дисципліни «Художнє радіомовлення» майбутні журналісти разом із доцентом Іриною Насмінчук відвідали місцеву радіостанцію.

Головна редакторка й за сумісництвом диктор проводового мовлення ТОВ «ТРК «Подолянин-TV» Валентина Савчук розповіла про історію заснування радіостанції в місті, зосередила увагу на специфіці своєї роботи, основних навичок, якими повинен володіти сучасний радіожурналіст. Радіоведуча поділилася із студентами власними секретами підготовки до ефірів.

Студенти-журналісти ознайомилися з процесом роботи ведучих, технічним обладнанням для створення радіопередач і навіть спробували себе як ведучі. Майбутні журналісти мали змогу записати навіть власні уривки радіосценарію. З уст студентів лунали інформаційні випуски, добірки спортивних новин, метеорологічні прогнози та радіопривітання. Валентина Володимирівна аналізувала роботу студентів, підказувала, де краще робити акценти, з якою інтонацією виголошувати окремі частини тексту, вказувала на помилки в мовленні та під час дихання.

Спілкування пройшло в теплій та невимушеній атмосфері. Студенти-третьокурсники охоче ставили запитання й отримували на них вичерпні відповіді. А перші спроби запису власних радіопередач стали чудовим досвідом для майбутніх фахівців. Насамкінець, Валентина Володимирівна запросила студентів долучатися до роботи на радіо й розвивати художнє радіомовлення в Кам’янці-Подільському.

Олена Валяровська, студентка третього курсу

факультету української філології та журналістики