Новини

Викладачі журналістики завершили навчання в «Академії  з прав людини»

З вересня 2019 по квітень 2020 року викладачі та викладачки журналістських кафедр з різних регіонів України брали участь у спеціальній партнерській програмі «Академія з прав людини». Захід ініційовано Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Центром прав людини ZMINA, Програмою розвитку ООН за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

До участі в академії долучилася викладачка кафедри журналістики Олена Колупаєва. Учасники та учасниці академії відвідали 4 сесії, присвячені різним аспектам прав людини. Слухачі курсу мали можливість зустрітися з правозахисниками, представниками різних соціальних груп, офісу Омбудсмана та громадськими активістами. 

«Академія з прав людини» має на меті підвищити обізнаність викладачів та викладачок журналістських кафедр щодо прав людини, а також сприяти дотриманню етичних стандартів у висвітленні питань, пов’язаних із правами людини, ґендерної рівності та недискримінації.

Викладачі та викладачки журналістики вчилися, як писати про людей у місцях несвободи, ЛГБТІ спільноту, кримських татар, осіб з інвалідністю, ромів, літніх людей, безпритульних людей тощо. Також учасники вивчали як висвітлювати права дитини та етичні стандарти висвітлення дитячої проблематики у ЗМІ.