Новини

Студенти та викладачі кафедри журналістики долучилися до третього фестивалю «Праволюдяність: Медіафест»

Студенти та викладачі журналістики з усіх регіонів України взяли участь у десятиденному медіафестивалі «Праволюдяність: Медіафест», що відбувався цьогоріч онлайн у зв’язку з пандемію Covid-19. Захід було організовано Інститутом журналістики, Центром прав людини ZMINA та Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН).

Метою діяльності фестивалю є навчитися висвітлювати соціально важливі теми, дотримуючись високих етичних стандартів, долучити фахівців та фахівчинь до цінностей прав людини.

Під час фестивалю учасники та учасниці навчалися створювати відео на соціально важливі теми гендерної рівності, інклюзивності, прав дітей та прав людей у місцях несвободи. Вони працювали у п’яти групах та представили свої відеороботи під час церемонії закриття фестивалю 13 вересня 2020 року.

«Праволюдяність: Медіафест» є продовженням Академії з прав людини для викладачів та викладачок журналістики, яка у вересні 2017 року була ініційована Інститутом журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка та Центром прав людини ZMINA за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.