Новини

У Хмельницькому попрощаються з Йосипом Ядухою

Колишній головний редактор обласної газети помер на 78 році життя. Попрощаються із заслуженим журналістом України 10 березня на місцевому кладовищі.

Про смерть колишнього очільника обласної газети “Подільські вісті” у Фейсбук повідомила журналістка видання Леся Садомська.

Як зазначено у дописі, серце Йосипа Івановича зупинилося сьогодні, 8 березня. Прощання із заслуженим журналістом України відбудеться у середу, 10 березня, з 13.00 до 14.30 на кладовищі у Шаровечці.

Довідка: Ядуха Йосип Іванович народився 17 серпня 1943 у селі Вербка-Мурована Ярмолинецького району Хмельницької області. Освіту здобував у Кам’янець-Подільському педагогічному інституті. Працював кореспондентом, завідувачем відділу, редактором районної газети “Сільські новини” (смт Віньківці). З 1984 – у Хмельницькій обласній газеті “Радянське Поділля” (згодом перейменовану у “Подільські вісті”) – завідувачем відділу, заступником редактора, головним редактором (з 1993 по 2014 рік). Був головою Хмельницької обласної організації НСЖУ. Нагороджений орденами “Знак Пошани” та “За заслуги” III ст. Звання «Заслужений журналіст України» було присвоєне у 2001 році президентом Леонідом Кучмою.

Тетяна Новак