Новини

Скільки коштує навчання на журналіста

Вартість навчання на журналістів у К-ПНУ – найнижча в Україні

Журналіст – людина, яка має талант

щодня заповнювати порожнечу 

(Дейм Ребекка Вест)

З 2005 року Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка розпочав набір здобувачів зі спеціальності «Журналістика». За цей час здійснено 12 випусків фахівців для друкованих ЗМІ, радіо і телебачення, різноманітних Інтернет-видань, інформаційних агентств, пресслужб, пресцентрів. 

Відчутне збільшення вартості освітніх послуг в Україні майже не торкнулося цінової політики в К-ПНУ. Наразі вартість отримання знань упродовж одного року денної форми спеціальності 061 Журналістика освітнього ступеня «бакалавр» у К-ПНУ імені Івана Огієнка становить 14950 грн. (https://vstup.kpnu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/06/zahalna-vartist-navchannia-bakalavr.pdf) Навіть побіжне порівняння з іншими університетами засвідчує виразні переваги у сенсі вартості навчання на журналістів саме в Огієнківському ЗВО.

Наприклад, рік навчання на журналістиці становить:

  • КНУ імені Тараса Шевченка – 49200 грн.;
  • КНУКіМ – 47950 грн.;
  • «Львівська політехніка» –  30060 грн.;
  • Львівський національний університет імені Івана Франка – 28500 грн.;
  • Національний університет “Острозька академія” – 25400 грн.

У Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича за рік навчання на журналістиці доведеться заплатити 22000 гривень, у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника – 19900 гривень., у Тернопільському національному педуніверситеті імені Володимира Гнатюка – 19611 гривень, у Вінницькому державному педуніверситеті імені Михайла Коцюбинського – 18400 гривень.

Суттєва різниця в оплаті навчання на журналіста аж ніяк не позначається на якості освітніх послуг у К-ПНУ. Щороку відбувається оновлення навчальних програм, складених відповідно до європейських стандартів освіти і вимог МОН України. Студентоцентрований підхід в організації освітнього процесу спеціальності 061 Журналістика реалізується шляхом використання інтерактивних методик навчання (ділових ігор, численних кейсів, майстер-класів), електронного навчання, запровадження електронного журналу тощо.

Наші випускники успішно реалізовують себе в регіональному і всеукраїнському медіапросторі. Їх працевлаштування на телеканалах «1+1», «Інтер», «СТБ», «Україна», «UA: Перший», Громадському радіо, «UA: Поділля», радіо Свобода та інших посвідчує високу якісну освіту, отриману в стінах К-ПНУ.