Новини

Участь викладачів кафедри журналістики у Гендерній медіа школі

19-21 вересня у Києві відбулася VIII Гендерна медіа школа, до якої долучилися викладачі кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. 

До участі у школі були запрошені викладачі та викладачки спеціальності Журналістика із різних регіонів України. Метою діяльності даного заходу є підготовка фахівців та фахівчинь із гендерної тематики, поширення ідей гендерної рівності у регіональних ЗМІ.

Під час триденного тренінгу йшлося про гендерні підходи у роботі викладача, розуміння гендерної проблематики, особливості гендерночутливої лексики. Спікерки тренінгу зосередили свою увагу також на тому, як розпізнати гендерні стереотипи і сексистський контент. 

Під час тренінгу обговорювалися такі питання: «Гендерна чутливість українських медіа», «Механізми включення гендерної тематики в освітній процес», «Домашнє насильство: особливості проблеми, «Розпізнання стереотипів та їх подолання». 

Після завершення медіа школи усі учасники та учасниці отримали сертифікати про участь та можливість отримати ресурсну підтримку для організації тематичних заходів з гендерної проблематики у своїх навчальних закладах.

Гендерна медіа-школа відбувалася в межах проєкту «Гендерночутливий простір сучасної журналістики», що реалізовується Волинським прес-клубом у партнерстві з Гендерним центром, Незалежною громадською мережею прес-клубів України та за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.