Новини

Формуємо культуру академічної доброчесності

З метою формування культури академічної доброчесності серед здобувачів вищої освіти було проведено онлайн-захід за участю студентів 1 курсу спеціальності 061 Журналістика, а також старшого викладача кафедри журналістики Олени Колупаєвої.
Під час зустрічі було розглянуто основні види порушення академічної доброчесності: академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування тощо. Також було наголошено на  видах академічної відповідальності, з якими детально можна ознайомитися в «Положенні про дотримання академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними працівниками, науковими працівниками та здобувачами вищої освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка (нова редакція)» та «Кодексі академічної доброчесності Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (нова редакція)», що розміщені на офіційному сайті Університету.

Під час онлайн-заходу було презентовано ефективні методи популяризації академічної доброчесності в університеті, підходи до формування сприятливого академічного середовища.

Кафедра журналістики