Наукові напрацювання,  Новини

Анастасія Іванівна Сімашова стала призером Національного тесту з медіаграмотності!

Старший викладач кафедри журналістики Анастасія Іванівна Сімашова стала призером Національного тесту з медіаграмотності, який проводився 25 жовтня у рамках Глобального тижня медіаграмотності. Набравши 32 бали із 34 можливих, вона увійшла до переліку 150 переможців національного конкурсного змагання.

Кафедра журналістики активно долучається до заходів із поширення медіаграмотності серед студентів та вступників університету. Вже вдруге викладачі та студенти спеціальності «Журналістика» взяли участь у Національному тесті з медіаграмотності, організований національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з USAID, IREX та ПРООН в Україні.

Цього року в національному тесті з медіаграмотності взяли участь понад 26 тисяч учасників, і майже 14 тисяч пройшли тест повністю. За результатами, лише 6% отримали рівень «Гуру медіаграмотності», продемонструвавши свою обізнаність та стійкість до методів пропаганди та дезінформації.  Більшість українців, які взяли участь в національному тесті з медіаграмотності, мають рівень «Початківець» (53%) та «Майже Гуру» (34%).

Тест із медіаграмотності доступний для проходження  до 10 листопада на платформі «Фільтр» https://form.typeform.com/to/sZKhZO8e?typeform-source=filter.mkip.gov.ua.  «Але сертифікати та подарунки отримають лише ті, хто пройшов тест 25 жовтня», – зазначають організатори.