Наукові напрацювання,  Новини

«Медіа як суспільнотворчість та бізнес: український та світовий досвід»

Старший викладач кафедри журналістики Сімашова А.І. взяла участь у роботі Міжнародного науково-методологічного семінару «Медіа як суспільнотворчість та бізнес: український та світовий досвід», який організувала кафедра журналістики та засобів масової інформації Національного університету «Львівська політехніка» 14 квітня 2022 року.

У роботі семінару взяли участь науковці провідних вишів України та  Польщі, а також журналісти-практики, зокрема, ведучий телеканалу  “Еспресо” Антін Борковський, колишня ведуча «Вікна-СТБ», а зараз – керівниця PR-відділу БФонду Олени Пінчук Юлія Янчар, шеф-редактор телеканалу  “НТА” Олег Галів.

Метою заходу були обмін досвідом та обговорення сучасних концептуально-світоглядних та практичних аспектів функціонування медіа у контексті  економічних, безпекових та цифрових викликів;  об’єднання зусилля науковців, викладачів та практиків-медійників щодо вивчення та подолання проблем у сфері медіабізнесу, розробки напрямів та стратегій для його ефективного функціонування з огляду на його значення та роль у суспільстві.

Обговорювались також і актуальні теми війни в Україні, зокрема, зміна моделей споживання інформації аудиторією в Україні, посилення ролі соцмереж та особистого бренду, проблеми медіаринку в умовах військового стану, перцепція українсько-російської війни у європейських мас-медіях.

За результатами міжнародного заходу планується видання збірника тез.