Новини,  Стейкхолдери

Пізнавальна екскурсія майбутніх журналістів до Городоцького телерадіопресцентру, краєзнавчого музею «G-Museum» та IQ-офісу

20 жовтня здобувачі вищої освіти навчально-наукового інституту української філології та журналістики спеціальності 061 Журналістика разом із доктором філологічних наук, професором, завідувачем кафедри журналістики Людмилою Марчук та кандидатом філологічних наук, старшим викладачем кафедри журналістики Наталією Загоруйко здійснили екскурсійну поїздку.

Екскурсію організувала викладачка кафедри журналістики, член НСЖУ, директорка ПП «Редакція газети «Вперед»» Алла Гуменюк за підтримки депутатки Хмельницької обласної ради Уляни Ткаченко (фракція «За конкретні справи»).

Студенти та викладачі мали можливість поспілкуватись із директоркою Городоцького телерадіопресцентру Наталією Попович. Пані Наталія розповіла про особливості роботи локальних медіа та окреслила основні напрями діяльності конвергентної редакції, яка є засновником чотирьох засобів масової інформації – газети, телебачення, радіо та інтернет-видання «Городок.City».

Також начальник відділу культури, національностей, релігій та туризму Городоцької міської ради Олег Федоров провів екскурсію історико-краєзнавчим музеєм «G-Museum» – сучасним інформаційно-просвітницьким центром, аналогів якому нема не тільки в Україні, але й у самій Європі.

Ще однією локацією, яка вразила своєю інноваційністю, став IQ-officе – потужний інтелектуальний хаб із чудовими опен-спейсами та лофт-простором.

Наприкінці екскурсії відвідали санктуарій святого Антонія, де зберігається чудотворна ікона Святого Антонія Падуанського з немовлям Ісусом на руках. Образ є дорогоцінним раритетом, який потрапив у наш край ще 1404 року з монахами ордену.

Здобувачі вищої освіти поділилися враженнями:

Дар’я Вітренюк«Подорож до містечка Городок була надзвичайною. Спершу ми відвідали телерадіопресцентр і побачили як відбуваються процеси перед випуском подкастів або інших інформаційних передач на радіо. Виявилося, що за кадром прихована справжня магія».

Андріана Коваль«У цій екскурсії ми отримали неймовірну можливість поєднати історію, культуру, технології та духовність. Це було надзвичайно пізнавально та захопливо. Вдячна за той день, який приніс нам багато незабутніх вражень та нових відкриттів».

Каріна Маліновська«Ця поїздка була дуже цікавою та продуктивною. Я побачила як відбувається запис новин, поспілкувалась із цікавими людьми. Разом з одногрупниками та чудовими викладачами отримала багато нових вражень».

Тетяна Казик«Поїздка була цікавою та веселою. Ми побували в студії новин та послухали різні факти про журналістику, відвідали музей, який зачаровує. IQ-офіс надзвичайно вражає своїми масштабами».

Ілля Кащен«Екскурсія редакцією, музеєм та IQ-офісом була дуже цікавою та пізнавальною. Я дізнався більше про процес створення телевізійних та радіопрограм, оглянув історичні артефакти та зрозумів, наскільки наша країна має багатогранну історію. В IQ-office дізнався про його створення та напрями роботи. Кожне з цих місць має свої особливості!».

Тетяна Ванат«Екскурсія подарувала багато приємних вражень. Ми змогли дізнатися трохи більше про створення передач як на радіо, так і телебаченні. Зустрілися з багатьма цікавими людьми, професіоналами своєї справи. Також яскравою, в багатьох аспектах, нотою виявися технологічний IQ-офіс, у якому зосереджено все необхідне для комфортної праці. “G-Museum” – місце, де зустрілися давня та новітня історії. Екскурсія була цікавою та веселою. Я отримала приємні враження».

Максим Дацко«Поїздка була надзвичайно веселою та корисною. Ми змогли побачити із середини кухню редакції, побачити, як створюються матеріали та монтуються ролики. Мали можливість поспілкуватися із професіоналами, почути про те, як це бути журналістом. Спілкування із директоркою редакції Наталією Попович було доволі цікавим, ми дізналися багато нового про роботу редакції, її історію та те, як змінилася робота з початку повномасштабного вторгнення. Нас зігріли та пригостили смачним чаєм і бутербродами. Також ми мали змогу побувати в музеї та IQ-центрі. Від цієї невеличкої подорожі залишилися лише позитивні емоції».

Кафедра журналістики