Новини,  Стейкхолдери

Зустріч із стейкхолдерами: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ?

16 листопада у Камʼянець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбувся другий із серії тренінгів “Як медіа висвітлювати туберкульоз”. В межах моніторингу ОП “Журналістика” здобувачі освітніх рівнів “бакалавр” і “магістр” зустрілися зі стейкхолдерами. Зокрема зустріч відвідав засновник школи універсального журналіста, секретар НСЖУ, медіатренер Віталій ГОЛУБЄВ.  Захід провела асистент кафедри журналістики, завідувач лабораторії мультимедійних засобів та медіадизайну Ольга ГОЛУБ.

Студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики, а також студенти факультету фізичної культури дізналися чимало нового про поняття «туберкульоз».
Тренери охарактеризували основні джерела зараження і симптоматику хворих на туберкульоз, а також окреслили основні профілактичні заходи, які сприяють уникненню хвороби та її лікуванню. Свою розповідь вони супроводжували ілюстрованими матеріалами.
*- Прийнято вважати, що туберкульоз – це хвороба, яка вражає виключно представників соціально-дезадаптованих верств населення. Однак історії відомо безліч прикладів, коли від цієї хвороби страждали відомі люди, яких не можна віднести до зазначеної вище категорії. Однією з найяскравіших українських особистостей, яка боролася з цим підступним недугом, була Леся Українка» – зазначив Віталій Голубєв.

Однак, як підсумували доповідачі, туберкульоз хоч і є інфекційним захворюванням, але він виліковний. Головне – вчасно звернутися до лікаря, хоча б один раз на два роки проходити профілактичне флюорографічне обстеження і дотримуватися елементарних правил гігієни.

Захід проводиться БО TBpeopleUkraine у рамках реалізації проєкту «Адвокація, моніторинг та реагування у боротьбі з ТБ» (напрям 150М. Зниження рівня стигматизації та дискримінації стосовно пацієнтів із ТБ серед медичних працівників), який реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду та за підтримки БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ».