Новини

Особливості вступу на спеціальність «Журналістика» у 2021 році

Журналістика – один із найбільш затребуваних напрямів для потенційних абітурієнтів. І навіть попри те, що такої дисципліни немає в школі, що все абсолютно нове і непізнане, сотні абітурієнтів штурмують ЗВО України, аби подати документи на омріяну спеціальність. Які ж особливості вступу на спеціальність “Журналістика” у 2021 році? Чого чекати і до чого готуватися абітурієнтам?

Найперше, що особливо турбує і абітурієнтів, і їхніх батьків, – правила вступу. Предмети для вступу на журналістику у 2021 році такі:

  • українська мова і література,
  • історія України
  • на вибір абітурієнта – математика / іноземна мова / біологія / географія / фізика / хімія.

Отож, якщо Ви склали ЗНО із вказаних дисциплін, сміливо можете реєструвати кабінет вступника. Це зробити Вам допоможуть у Камʹянець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. Також нададуть консультації, коли потрібно підвантажити усі необхідні документи та як правильно розставити пріоритети.

Вам залишається лише чекати, доки система проведе зарахування.

Найважливіше – не помилитися із вибором пріоритету. На Ваш вибір можуть вплинути:

  1. Місце навчання. Важливо розуміти, що менше місто – це дешевше житло, мінімальні транспортні витрати, недороге харчування, доступні за ціною товари. До прикладу, усі студенти Камʹянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка мають можливість проживати в гуртожитку (вартість від 520 грн./місяць). Ці обставини суттєво впливають на загальний підрахунок, скільки коштуєнавчатись на журналістиці.
  2. Одне з найголовніших питань – яка вартість навчання. І ось тут давайте подивимось на таблицю (враховані дані Хмельницької, Тернопільської, Чернівецької і Вінницької областей. Для порівняння наведено вартість навчання у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, котрий очолює рейтинг топ-вишів для вступу на журналістику).
  3. Прохідний бал. Із цією інформацією можна ознайомитися на сайті приймальної комісії кожного ЗВО.
Назва ЗВО Вартість за рік 

Денна форма

Київський національний університет імені Тараса Шевченка 49200 грн.
Національний університет «Львівська політехніка» 30060 грн.
Львівський національний університет імені Івана Франка 28500 грн.
Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка 22363 грн.
Донецький національний університет імені Василя Стуса (м. Вінниця) 20225 грн.
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 19250 грн.
Вінницький педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського 18400 грн.
Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка 14950 грн.

Детальнішу інформацію про те, як вступити на журналістику у 2021 році, можна отримати у консультаційному центрі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, а також у приймальній комісії.